29.11.2015

Karhut

Aluksi ajattelin etten näitä karhuja laita tänne esille ollenkaan. Ehkä siksi, että näitä näkyy melkein jokaisella käsityö palstalla ja ryhmässä ehkäpä jo kyllästymiseen asti. Sitten mielini muuttui, miksei nämä(kin) ansaitsisi yhden kirjoituksen verran tilaa täältä. 
Karhun kuva on alkuperäisesti tehty kaljamerkistä karhu. Itse en näissä kuitenkaan sitä mielenyhtymää nää vaan enemmänkin Suomen luonnon kauniin ja vahvan eläimen.
Vielä vähentääkseni yhteyttä kaljamerkkiin muokkasin alkuperäisestä kaavasta punaisen suun pois ja tein sen mustalla. 


Lankaa näihin meni kokonainen musta 7-veikka kerä eli 150g ja keltaista kuvion verran.
 Koko on 44. 



Et-lehden tossukilpailu

Varmaan osa muistaa, että taannoin osallistuin Et-lehden tossukilpailuun. Noin kuukausi sitten toimittaja soitti ja kysyi saisiko haastatella minua tossujeni tiimoilta. Yllätys oli suuri ja uskomaton. Kävi ilmi, että olin voittanut tossukilpailun yleisöäänestyksen ylivoimaisesti ja he halusivat tehdä tossuistani ja minusta oman jutun verkkosivuilleen. Yllätys vielä parani. Lisäksi Novita oli luvanut tehdä ohjeet tossuihin ja nyt kuukauden odottelun jälkeen ohje on julkaistu Et-lehden verkkosivuilla. 


Jutun tossuista ja minusta voit lukea tästä klik
ja ohjeet löytyy tästä klik

Kaikille äänestäjille siis suuret kiitokset ! Myös Et-lehdelle ja Novitalle. 
Enpä olisi koskaan uskonut, että pikku kaupungin tytölle voisi käydä näin <3

24.11.2015

Vauhtiraidat

Edellisen seepralangan koolauksen jälkeen oli pakko suunnistaa kärkkäisen verkkokauppaan ja tilata muutama kerä lisää tuota vekkulilankaa.

Tällä kertaa ajatuksena oli tehdä tsemppisukat työkaverilleni joka on uskollisesti polkenut joka päivä töihin pyörällä. Langasta tuli niin kirkas ja värikäs, että jos näillä ei pimeässä näy tai saa vauhtia pyörän polkimiin niin ei sitten millään. Mustat raidat kuitenkin hillitsevät kauniisti muuten niin räiskyvää värikirjoa.
Olen muutenkin todella yllättynyt, että ainakin näissä kahdessa käytössä olleessa seepralangassa raidat ovat asettuneet melkein identtisesti sukkiin tasaisin välein. Koskan en koskaan kohdista langoissa värejä. 


Koko on vaatimaton 37 ja samoilla puikoilla taas mennään eli knitpron 3,5mm koivuiset. Taitaapi olla lempi puikkoni. 

17.11.2015

Ruususen Päiväuni

Hui tulipa pitkä tauko neulomisessa ja niin myös bloggaamisessa. Kadotin inspiraation aivan kokonaan, yritin pakottaa itseni tekemään ja neulomaan, mutta mikään työ tai lanka ei puhutellut millään tavalla.

Kunnes....



Olin ostanut kesällä Novitan Usva lankaa kauniin hennossa roosan värissä. Yhtenä iltana istuin sohvalle ja tuo kerä kuin suorastaan huuti lankakopasta ja aivan kuin itsestään tiesin heti mitä siitä pitäisi tehdä. Kauniin hennot pitsisukat

Usva lankana on aika tahmainen neuloa, ja langassa on todella paljon paksuus eroja yhden kerän sisällä, sen takia se ei kyllä alkuunkaan soveltunut pitsiin tai ylipäätään sukkalangaksi. Lankaa oli
melkein  mahdoton purkaa virheen tullessa, se nimittäin tarttuu kiinni aika tiukkaan.

Kuitenkin kun on selvä kuva päässä mitä haluan tehdä ja miten, en voinut antaa periksi. Muutama virhekin pääsi mukaan ensimmäiseen sukkaan, joita en lähtenyt purkamaan, koska mallikerta oli ainakin omasta mielestäni vaikea purkamisen jälkeen saada oikein.


Tässä kuvassa virhe mallikerrassa näkyy selvästi

Pitsin mallikerta (4s ) on Neulemallien Käsikirjasta, muutoin aivan omaa käsialaa eli ohjetta ei ole. 

Korostan vielä tähän perään jälkikäteen kun on tullut mielenpahoituksia asiasta eli ( en ole missään vaiheessa väittänyt pitsin olevan omaa suunnittelua vaan kaiken muun eli kukka, helminauha, kuvion sovittelu, silmukka määrien laskut yms. toki en ole myöskään keksinyt kavennuksia enkä kantapäätä ) :)

 Sukat viimeistelin kauniilla itse tehdyllä helminauhalla ja virkatuilla kukilla.

Näihin sukkiin tein lisäksi ensimmäistä kertaa nauhakavennuksen ja ristiinvahvistetun kantapään.

Lähdin tänään kuvaamaan sukkia ystäväni luokse, mutta kuinka ollakkaan unohdin kamerani muistikortin kotiin, joten jouduin turvautumaan puhelimen kameraan ja sen takia pahoittelen kuvien huonoa laatua.

Lanka; Usva
Puikot; 3,5mm knitpro koivuiset
Koko; 38/39


Kerrankin olen sitä mieltä, että näistä tuli vallan upeat. Luonnossa helminauha kimaltelee kauniisti. Sukat ovat kaikenlisäksi lämpimät ja pehmoiset jalassa.

Sukat lahjoitan hyväntekeväisyys huutokauppaan ja varat menevät Romanian kodittomien koirien hyväksi.

Sukat saivat nimekseen Ruususen Päiväuni.