27.1.2016

Haasteena Polvisukat

En ole koskaan tehnyt polvisukkia, en edes itselleni, kun äitini työkaveri kyseli osaisinko ja voisinko tehdä hänelle pitkät polvisukat joissa olisi kukkia, ja jotain romanttisuutta oli pakko ottaa haaste vastaan. 

Väreiksi haluttiin jotain valkoista, harmaata ja mustaa, niinpä valitsin kaksi perusväriä hieman rusehtavan harmaan ja kirkkaan valkoisen sekä 7-veljestä kobran. 
Pohkeen paksuin kohta sukan saajalla oli 50cm ja vaikka kuinka yritin etsiä niin en löytänyt ohjetta polvisukkiin joissa pohkeen paksuin mitta olisi noin paljon. Niinpä muutamien mittailujen jälkeen sain silmukkaluvun omalle käsialalle. 

Resorissa on siis 100s ja sen jälkeen lisäsin heti 4s. Jonka jälkeen neuloin pienen pätkän ja aloin kaventelemaan pikkuhiljaa nilkkaa kohti :) 

Kuviot tulivat siinä neuloessa eli suunnitelmaa minulla ei ollut sen tarkemmin. Joitakin vaikutteita otin Anelmaisista ja muista polvisukista, mutta kertaakaan en projektin aikana aukaissut googlea ja käynyt katsomassa mallia.

 Koska sukat on langanlumouksen tekemät niin tottahan toki niihin piti saada helmiä <3 Jälkiviisaana voin sanoa että olisi pitänyt varmaan neuloa ne silmukkaan mielummin kuin ommella jälkikäteen. Kukatkin on omalla ohjeella virkattu ja sisälle ommeltu myös isot helmet :) 
2 kommenttia:

  1. Kylläpäs muuten ovat ihanat en voi muuta sanoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) nyt voin myös itse sanoa omasta työstä että olen erittäin tyytyväinen :) paljon kyllä kasvoin tämän työn aikana ja sain luottamusta itseeni ja omiin taitoihin :) jossain vaiheessa meinasin heittää jo hanskat tiskiin kun luulin, että epäonnistun :D

      Poista