3.7.2016

Kesäkeksit

Osallistuin Tuin Kutomon Apina Kaliin neulomalla vielä yhdet Cookie A;n sukat. Jo Kalin nimen mukaan mallina oli Monkeyt eli apinat. Langaksi valikoin kaappini kätköistä zauberballin Schoppelwolle joka on yksisäikeistä ohutta lankaa.


Aloitin sukat aikamoisella innolla heti toukokuun ensimmäisenä päivänä ja sainkin ekan sukan todella nopeasti valmiiksi. En tiedä mitä kävi kun valmistuneiden piiriin sukat pääsivät vasta kesäkuun viimeinen päivä. Enpä muista milloin on viimeksi sukkapari näin kauan valmistumistaan odotellut ( jos ei lasketa aarrearkun kätköjä ). 

En tiedä tökkäsikö työ sen takia kun olin valinnut aivan liian suuret puikot langalle ja niitä kun ei kesken kaiken oikein voinut enää vaihtaa ja purkaakkaan en halunnut. Minulla oli siis 3mm puikot vaikka lanka olisi kaivannut ainakin 2-2,5mm puikkoja. Neuloksesta tuli todella löysää ja se tavallaan lörähti. 

Toinen ongelma sukkien matkalla oli langan värien liuku. Toiseen sukkaan tuli todella paljon violettia ja pohdin lähes tulkoon koko 2kk, että katkaisenko langan vai neulonko ja tulee sitten violetti tai monivärinen sukka. Monet tietävät että nimenomaan en tykkää kohdistaa värejä, mutta nyt kävi toisin. Kesken kantapään päätin katkaista langan ja keriä sitä hieman eteenpäin jotta muutkin värit pääsisivät oikeuksiinsa. 

Malli; Cookie A, Monkeyt
Lanka; Zauberball Schoppelwolle
Puikot; 3mm ( liian isot ) 
Vaikka sukkien taival oli pitkä ja kivinen niin kuin kuvausalustakin joka muuten kuvaa loistavasti koko tätä prosessia, tuli sukista kuitenkin lämpöiset ja kauniit sekä värit osuivat pitkän pohdinnan jälkeen melkein kohdilleen. 

4 kommenttia:

  1. Oi, noi on kyllä niin ihanan väriset! Ja hatun nosto tuosta värin kohdistamisesta :) Täällä on muuten myös Monkeyt puikoilla. Ihan alussa tosin vasta, mutta oon aika tykästynyt jo nyt kyseiseen mallikertaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää zauberball on aika kivaa :) mut todella pitkä väri liuku. Oli ihan pakko katkaista lanka ja keriä vähän sitä vuolettia pois. Näytti ainakin sille että muuten toinen sukka olis ollu kokonaan violetti :"D monkeyt on kyllä tosi kiva malli ja senkin mallikerta jää niin helposti päähän ja voi neuloa samalla kun katsoo telkkaria etc :)

      Poista