8.4.2016

Dodoilua

Nyt oli sen Dodoilun vuoro. Kun olin saanut oman nurmilintuni valmiiksi huomasin, että Heidi Alanderilta oli tullut uusi huivimalli Dodo. En nyt rupea uudestaan ylistyslauluja lauleskelemaan niin kuin aiemmin, mutta pakko sanoa, että Heidin mallit vain iskevät ja lujaa. Joten odotan jo innolla seuraavaa. Mutta nyt siis dodoiluun :) 

Langaksi valikoin toisen kerän iki-ihanaa Madelinetosh Tosh merino lightia värissä Sugarblum. Kävi yllättävä tuuri, että sainkin tätä ihanaa lankaa kaksi vyyhtiä viime kuussa ja mikäpä paremmin sopisikaan tähän projektiin. Hieman pelotti ottaa tietoinen riski siitä riittääkö yksi 100g vyyhti tähän huiviin, mutta kylläpä se riitti ja vielä oikein hyvin :) 


Rakastan näissä huiveissa sitä että pitsien välikerrokset neulotaan aina oikealla eli nurjien silmukoiden neulominen jää hyvin vähäiseksi ja niin kuin on monesti tullut esille se nurjan teko ei ole lempi puuhaa. Lisäksi huiviin ei kerry satoja silmukoita kerralla vaan se levenee mukavasti pikkuhiljaa.

Jälleen kerran Heidin ohjeessa pitsikaavio oli todella selkeä ja tarpeeksi isolla. Tihrustelun sai unohtaa ja sen kuin antoi tikuttaa. Tosin muutamia virheitä ja niiden korjauksia mahtui joukkoon oman huolimattomuuden takia. Pitsi oli helppo ja se jäi muistiin nopeasti. 



Malli; Dodo
Lanka; Madelinetosh Tosh merino light
Puikot; 4,5mm, 80cm pyöröt
Langan menekki; 83g

Äitini kerkesi kuolaamaan jo itselleen tuota Nurmilintua niin päädyin siihen, että lahjoitan dodon hänelle. Vapaapäivänä suuntasin siis auton nokan kohti vanhempieni taloa ja nakitin siskoni kuvaamaan huivin jonka jälkeen viikkasin sen nätisti odottamaan lipaston päälle töistä tulevaa äitiäni.
Parin tunnin päästä sain kuvan jossa oli suuri virne huivi kaulassa. 

Jos et ole vielä huomannut niin Ravelryssa on  Tuin kutomossa menossa Dodokali johon vielä kerkeää kivasti mukaan.

2 kommenttia:

  1. Oho, olenpas unohtanut koko Dodon. Pitää varmaan neuloa tämä jollekin lahjaksi. Kaunis huivi!

    VastaaPoista