13.4.2016

Lepakkohihainen villatakki

Kun nyt ollaan käyty läpi kovasti näitä "ensimmäinen ikinä" projekteja niin ajattelin vielä kokeilla uudelleen mihin minusta neulojana olisi. 

En ole koskaan uskaltanut aloittaa mitään villapaitaa  tai takkia, koska usein minulle käy niin iso töisen projektin kanssa, että innostus loppuu kesken ja työ jää lojumaan kaapin pohjalle pitkäksi aikaa odottamaan päivänvaloa ( tällä hetkellä siellä makoilee novitan huppuhuivi ). Seilailin Ravelryä ja yritin innostaa sitä kautta melkein hukkunutta motivaatiota kun mikään työ ei tuntunut omalta tai innostavalta enkä halunnut palata aivan vielä sukkien pariin. 

Olen tutustunut Lumi Karmitsaan facebookin kautta. Lumi on aivan uskomaton suunnittelemaan malleja kuin malleja niin sukkiin kuin lapasiin. Päädyin jotenkin hassusti hänen ravelry sivuilleen ja huomasin kaikkien ihanuuksien keskellä ohjeen Lepakkonaisen villatakki


Ohjeessa pohjustetaan, että takki on nopea ja helppo tehdä sekä se sopii ensimmäiseksi villatakiksi. HELL YEAH! todellakin tämän haluan tehdä. 

Koska ohjeessa olevaa lankaa ei enää saa mistään, kaivelin lankakoristani Novitan Aava langan. Kuitenkaan tiheys ei täsmännyt 6mm puikoilla. Juttelin Lumin kanssa illalla facebookissa ja hän ehdotti 8mm (joka olikin suositeltu koko )  puikkoja joten ajelin vielä suihkunraikkaana tokmannille tuhatta ja sataa hakemaan oikean kokoisia puikkoja. 


Jouduin myös ajoittain kyselemään apua työkaveriltani ja Lumilta. Ohjeessahan ei ollut mitään vikaa, mutta en ilmeisesti vain malttanut lukea ja sisäistää kunnolla mitä siinä sanottiin. 

Hieman työn edistyessä aloin pelkäämään, että takista tulisi liian pieni. Oma vaatekokoni on isompi kuin takin koko ohjeessa ja lisäksi minulla oli hieman ohuempi lanka. 
Eihän siitä loppujen lopuksi tullut aivan niin "lörppöä" kuin ohjeen takista, mutta kiva silti :) 


Kävi siinä matkanvarrella myös sellainen pieni vahinko, että hihojen saumat olisivat kuuluneet sivuille mutta minulla ne tulivat selkään vaakatasoon :D onneksi niitä ei käytössä kuitenkaan huomaa. 
Takki tuli tosiaan nopeasti. Siihen meni aikaa vain vaivainen viikko. Kiitos tietysti siis työkaverilleni ja Lumille jotka jaksoivat minun hölmöjä kysymyksiä :D 

Takki on täydellinen kesäiltoihin jolloin ilma alkaa hieman viilenemään, ja haluat silti istua pihalla nauttimassa. 

Ohje; Lepakkonaisen villatakki
Lanka; Novita Aava
Puikot; resori 4mm, hihat 8mm ja 7,5mm pyöröt
Menekki; 350g

Joo kokemuksesta rikkaampana voisin mahdollisesti neuloa toisenkin takin helpolla ohjeella, mutta paljon on opittavaa tässä kategoriassa. 

Seuraavaksi ajattelin lähteä mukaan kerrankin silmukan ytimestä Huhtikuun haasteeseen. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti