20.4.2016

Neulottu käsipyyhe

Usein kuulen sitä, että en näytä / en olemukseltani ole sellainen, että neuloisin. Minusta se on jotenkin hauskaa, mikä se ihmisten mielikuva sitten on neulovasta. Lähdin jalostamaan ajatusta ja rupesin miettimään, ettei meillä täällä kotonakaan oikeastaan näy tämä intohimoinen harrastus ( ellei lasketa sohvan kaiteella roikkuvia mittanauhoja,puikkoja ja lankakeriä ). Ollaan muuttamassa ensi viikolla uuteen kotiin ja halusin tehdä sinne jotain kivaa ja käytännöllistä joka kertoisi hieman minusta. 


Kaapissa todella pitkään lojunut Savannan Cewec 50g  silkkisekoite lanka sai tarkoituksensa kun pitkän pohdinnan jälkeen päätin tehdä vessaan käsipyyhkeen. Savannassa on 50% puuvillaa 30% silkkiä ja 20% polyamidia joten se sopii tähän käyttötarkoitukseen loistavasti. 

Ohjeen googlettelin ja sellainen löytyi Iinun blogista. Pyyhe on tehty kaksi silmukkaa leveällä helmineuleella. Tämän nopeampaa ja helpompaa tapaa ei kyllä löydy mistään sen kun vaan tikuttelee menemään. 


Halusin vielä jotain söpöyttä pyyhkeeseen ja neuloin vielä rusetin. Loin 15 silmukkaa ja neuloin n.15cm ainaoikeaa. Ompelin rusetin keskeltä "kasaan" ja kiepautin silkkinauhan keskustan ympäri ja jätin sen lenkille. Ompelin lopuksi lenkin pään kiinni pyyhkeen ja rusetin väliin. Lisäksi ompelin rusettiin 6mm helmiäislasihelmiä. 

Ohje; Iinun blogi
Lanka; Savanna Cewec
Puikot; 3,5mm
Menekki; 50g

Minulta meni koko kerä lankaa tähän yhteen pyyhkeeseen. Ajatuksissa on vielä tehdä sille kaveri koska kaapissa on tätä lankaa vielä muutama kerä. Oikein mukava ja hauska projekti :) 

2 kommenttia: