21.3.2016

I made rainbow

Tutkiskelin jokin aika sitten lanka varastojani ja yllätyin kun löysin sen kätköistä super värikästä Hjertegarnin  Parrot lankaa. Mietin hetken, että  missähän mielentilassa olen sattumoisin ollut kun sitä olen tilannut. Olen meinaa juuri niitä perussuomalaisia värikammoisia :D eli varmistan aina lähtiessäni, että varmasti jokainen asuste on mustaa ja jos ei,  niin ainakin harmaata :D 


Lanka on aivan täydellistä huiveihin ja asusteisiin se on ihanan pehmeää ja kevyttä. 90% prerium akryylia ( mitenhän tämä prerium nyt eroaa tavallisesta  akryylista  :D ) ja 10% mohairia. Joten päätin tehdä neulomalla elämäni ensimmäisen huivin. Kyselin hiukan mukavia ja helppoja ohjeita facebookin huiviryhmissä ja sellainenhan löytyi. Nimittäin ullaneuleen sivuilta.

Huivista piti tulla ikuisuusprojekti jota teen aina silloin tällöin kun sille tuulelle sattuu, kun värikään ei nyt aivan omaan silmään sopinut. Kävikin kuitenkin niin, että se valmistui 5 päivässä. 


Ohjetta noudatin täysin siihen asti kunnes tuli reikäkerrokset. Ne olisi pitänyt tehdä joka 8 kerros ja 8 kertaa, Uhkaavasti alkoi vain näyttää siltä, että oma lankani alkoi jo loppua joten poikkesin ohjeesta niin, että teinkin 2 reikäkerrosta joka 8:lla kerroksellla, 1 joka 6:lla kerroksella ja kaksi viimeistä reikäkerrosta joka 4:ljäs kerros. 

Tämän takia huivista tuli hiukan pienempi kun sen alkuperäinen tarkoitus oli ja se jäi hieman harmittamaan. Projektin idea kuitenkin oli se, että saan lankakerän pois kaapista pyörimästä eikä niin, että huivi on valmis ja minulla nököttää kaapissa toinen samanlainen kerä. 


Noh lankaahan jäi sitten kuitenkin nöttönen kaappiin ylimääräistä. Eihän sitä tiedä jos vaikka joskus innostuisinkin tekemään toisen samanlaisen mutta isompana. 
Mieheni kanssa pingotettiin huivi yön ajaksi sängyn patjan alle nuppineuloilla ja voi aamulla sitä riemua kun pääsin peilin eteen sitä mallailemaan. Harmitus oli vain siinä, että huivin reunat meinaavat hieman kääntyä rullalle. Olikohan päättelyni sittenkin hiukan liian tiukka vaikka sen yritin todella löysästi tehdä.


Tämä väriterapia oli kyllä juuri sitä mitä tarvitsin. Huivi on aivan ihana kaulassa ja väritkään eivät enää pelota tai tunnu vierailta. Tästä tulee kyllä koko kevään ykkösasuste :)

Ohje; Ullaneuleen Cardiff
Lanka; Hjertegarnin Parrot 100g
Puikot, 80cm, 4mm pyöröpuikot koivu

9 kommenttia:

 1. Tuli siitä kyllä niin ihana ja tosi kivat kuvatkin :)

  VastaaPoista
 2. Tuli siitä kyllä niin ihana ja tosi kivat kuvatkin :)

  VastaaPoista
 3. Tuli siitä kyllä niin ihana ja tosi kivat kuvatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 yllätyin kyllä täysin itsekin kuinka sitten loppujen lopuksi ihastuin tähän :) pistin mieheni taas kameran taakse :"D se kyllä antaa kaikkensa mun harrastusten eteen :D

   Poista
 4. Tosi hieno! Instagramissa jo tämä pisti silmään. Justiinsa kiva piristysruiske niiden tummien vaatteiden kaveriksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) aikamoinen väripläjäyshän tämä on :D mutta niin kuin sanoit niin varmasti on käyttöä muuten niin tumman pukeutumisen rinnalla :)

   Poista
 5. Minäkin tätä ihailin jo instagramin puolella ja edelleen; mitkä värit! Tosi kaunis huivi ja tosi herkullisen värinen :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin tätä ihailin jo instagramin puolella ja edelleen; mitkä värit! Tosi kaunis huivi ja tosi herkullisen värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) ihana että olette löytäneet myös instagramin puolelta kuvia :) ! Värit kyllä piristävät kummasti ja eivät tunnu enää niin räikeiltä :) Tuo ullaneuleen ohje oli kyllä todella helppo ja nopea tehdä :)

   Poista