9.3.2016

Valkoista Palmikkoa

Nyt heitin ne kirjoneuleet sinne nurkkaan ja ette usko kuinka ihana tunne oli neuloa kun työssä oli vain yksi kerä kiinni. Värinäkin vain luonnonllinen 7-veikan valkoinen. Oletteko muuten  huomannet kuinka heti langassa on erilainen tuntuma kun sitä on käsitelty vähemmän. Tämä luonnonvalkoinen veikka oli ihana paksua ja jotenkin jämäkämmän tuntuisempi kuin värjätyt veikat. 

En ole varmaan koko blogin historian aikana tehnyt mitään työtä oikeastaan minkään valmiin ohjeen mukaan, vaan melkeinpä aina siellä on ollut omaa sävellystä ja muokkausta mukana. Nyt kuitenkin päätin, että jätän sen ajatustyön muille ja valitsin valmiin ohjeen Novitan sivuilta jonka nimi on vaatimaton; naisen palmikkosukat
Ohje on hieman vanhempaa novitaa eli löytyy juurikin tuolta mysteerisestä novitan arkistosta. Itse ohje on julkaistu kevään 2010 lehdessä. 

Aluksi kauhistelin mallia kun se näytti palmikoiden suhteen aika vaikealta, mutta kun aukaisin neulekaavan kävikin ilmi, että sukassa menee periaatteessa vierekkäin vain kaksi perus lettipalmikkoa. Eli se on todella helppo ja kaikenlisäksi nopea tehdä. Uskoisin, että myös aloittelevalle palmikoiden tekijälle tämä malli soveltuisi oikein hyvin. 


Jos olisin ollut hieman fiksumpi niin olisin jättänyt nilkkaan 1 & 5 puikoille 14s/puikko. Ohjeen mukaan oli siis 12s/puikko. Nyt nilkka osiosta tuli aika tiukka. Onneksi neulos kuitenkin antaa periksi ja venyy. Lisäksi tein kantapään hieman eritavalla kuin ennen. Tällä kertaa neuloin vahvistuksen nurjalle puolelle ja itseasiassa tykkään ulkonäöstä paljon enemmän. 

Tältä näyttää kantapää kun nostaa nurjalla yhden neulomatta ja
oikealla neuloo kaikki oikein
Lisäksi Kärkikavennukset tein niin kuin olen aina tottunut eli sädekavennuksella. Lopetin palmikon kun aloin kaventelemaan varpaita kohti. 

Vaikka ohjeessa ei pyydetty laittamaan tupsuja tai minkäänlaisia härpäkkeitä kiinni niin enpähän taaskaan malttanut mieltäni :D Sain talvella ennen joulua novitan lankapaketissa yllärinä tupsukehikon ja en ollut vielä päässyt sitä kokeileman joten tulipa oiva tilaisuus :D Kehikon avulla siis pyörittelin tupsut ja punoin käsin nyörit. Ompelin vain tupsut nyörinpäihin kiinni ja pujottelin nyörin resorin nurjien silmukoiden välistä ympäri. :D 

Lisäksi olisin kerrankin halunnut kuvata sukat ulkona, mutta mun luottokuvaaja olikin matkalla Helsinkiin niin täytyi tyytyä taas näihin tylsiin sisäkuviin. 

Ohje; Novita, naisen palmikkosukat
Lanka; 7 veikka luonnonvalkoinen
Koko; 39
puikot; 3,5mm koivu
Langan Menekki; 233g 

5 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Ja tupsut sopii tosi hyvin kokonaisuuteen :)
  Hienon näköinen tuo kantapää, voisi itsekin kokeilla vaihtelun vuoksi noin päin..

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Ja tupsut sopii tosi hyvin kokonaisuuteen :)
  Hienon näköinen tuo kantapää, voisi itsekin kokeilla vaihtelun vuoksi noin päin..

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Minustakin tupsut sopii todella hyvin tuon palmikon kaveriksi ja nyt kun oli se kehikko niin pääsi helpolla eikä tarvinnut noiden pahvien kanssa alkaa leikkimään :) ! Ajattelin nyt kokeilla vahvennusta noin päin ja varmaan tulen käyttämään sitä useamminkin. Olen aika laiska neulomaan nurjaa ja oikeastaan on paljon kauniimman näköinen näin päin :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat. (: Olen tätä mallia itsekin vilkuillut, että pitäisi tehdä. Tuo kantapää pääsee kyllä kokeiluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ! Ehdottomasti kannattaa neuloa nämä, oli todella kivat, nopeat ja helpot tehdä :) itse tykästyin tähän kantapäähän ja uskon että käytän sitä nyt hieman enemmän. :) eli ehdottomasti kannattaa ottaa to do listalle ;) !

   Poista