20.3.2016

Novitan neulotut lehtilapaset

Niin kuin jo viime syksynä kerroin, meillä asuu mörkö. Se syö lapasia, kynsikkäitä ja sormikkaita ruoakseen. 

En tosiaan ymmärrä mihin aina kesän aikana kaikki lapaset ja kynsikkäät häviävät. Koko talven ajan minulla on  ollut kaapissa vain  rukan toppahanskat ja nyt kun kevät aurinko alkoi lämmittämään,  niin aloin kaipaamaan sormille jotain hieman kevyempää joka kuitenkin pitäisi ne lämpimänä. 

Ajattelin siis lähteä etsimään kivaa lapas ohjetta ja löysinkin sen. Novitan neulotut lehtilapaset nalle langasta.

Sopivan väristä lankaa ei vain the hetkellä meinannut löytyä lankakaapista vaikka siellä muuten olisikin valinnan varaa vaikka kuinka. Joten päätin taas värjäillä valkoisen nalle omaan makuun. Hieman sinistä ja läpi kuultavaa violettia. Nams <3


Mistähän edes aloittaisin. Itse nimesin nämä Itku ja Potku lapasiksi. Aloitin ne 3 kertaa uudestaan, purin lukemattomia kertoja kerroksia ja laskin tuhansia tunteja pikkuruudukkoja. Niskat jumissa ja hulluuden kiilto silmissä sain ne valmiiksi. Ihme kyllä. 

Kaikki menee hyvin siihen asti kunnes täytyy poimia peukalokiilan silmukat apulangalle.  Luen kaaviota ja kirjallista ohjetta, jokin ei täsmää. Kyselen töissä työkaveriltani apua kun en ymmärrä ohjetta ja totean itseni hölmöksi. Kyselen apua facebookin ryhmissä ja yksityisviestillä. Suuri kiitos Sini ja Lumi jos satutte lukemaan tämän postauksen <3

Kaiken tämän pohdinnan ja kyselyn jälkeen tulen siihen päätelmään Lumen kanssa, että sanallisessa ohjeessa on virhe ja kaavio on oikeassa. Jos joku sattuu näitä tekemään ja pohdiskelee samaa asiaa niin muista, että peukalokiilan silmukat siirretään apulangalle vasta kerroksella 32. Ei kerroksella 31 niin kuin sanallinen ohje kertoo. Täytyisi siis vain uskoa omiin taitoihinsa enemmän :) 


Peukalokiila episodin jälkeen lapaset valmistuivat nopeasti. Kaavio on oikeasti todella helppo ja se jää mukavasti päähän kun toistoja on sen verran usein. Kyllähän näissä varmaan hitusen löytyy virheitä.Sitä en kyllä kiellä :D


Rakastuin näissä pieniin yksityiskohtiin kuten peukalossa oleviin lehtipitseihin ja kädenpäällä meneviin poikkiviivoihin joiden reunoissa kulkee pieni pitsi. 

Ohje; Novitan neulotut lehtilapaset
Lanka; Käsinvärjätty Nalle
Puikot; 3,0mm koivut

Näistä tuli aivan vallan täydelliset kevät lapaset ja koska sininen on edelleen lempivärieni joukossa en voi kuin ihailla lapasten eläväistä väripintaa. 

Lapasten Ohjeeseen pääset tästä


Suuret kiitokset taas miehelleni joka hermoja menettämättä kuvasi pelkistä lapasistani 40 ruutua, voitteko kuvitella :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti