16.3.2016

Junasukat

Olin joskus aikoja sitten tilannut lankamaailmasta vauvantossuja varten Gjestalin Baby ull merinovilla lankaa. Kuitenkaan tuo lanka ei koskaan ole päätynyt tossuihin ja kun sitä valkoisena nökötti tuolla kaapissa niin ajattelin sitten hieman leikkiä väreillä ja värjätä käsin langan uuteen uskoon.Hieman hempeää pinkkiä ja lempeää violettia. Mikäpä muu sopisi vauvalangan väriksi.Ystäväni synnytti samoihin aikoihin ihanan pienen ihmeen, tyttövauvan. Ajattelin neuloa uudelle tulokkaalle jalkohin vähän lämmikettä, koska vielä varmasti riittää pakkaskelejä ja kylmää viimaa. 

Olen aina luullut, että junasukka on saanut nimensä ulkomuotonsa takia, ihme tai kyllä niin nuo nurjalla neulotut muhkurat jotenkin muistuttivat minua junanvaunuista :D Joten oletin, että nimen täytyy jotenkin liittyä siihen, Kun sitten etsiskelin ohjetta sukkiin ja monien valintojen jälkeen päädyin lankahelvetin ohjeeseen, löysin myös sitä kautta selityksen nimelle. Tästä. Samaisen linkin takaa löytyy siis linkki sukan tarinaankin, mutta laitan sen tähän nyt vielä itsenäisenä linkkinä

Eli lankana minulla oli siis baby merino ja puikko suositus 2,5mm Tässä sukkaparissa yhdistyi kaikki asiat joita niin sanotusti inhoan, eli ohut lanka, pienet puikot ja valtava määrä nurjia silmukoita :D Onneksi kuitenkin itse sukat olivat pienet ja nopeat tehdä. Lisäksi oli hauska seurata kuinka käsinvärjätty lanka käyttäytyy neuloessa. Lanka raidoittui kauniisti sukan pohjassa mutta nurjien silmukoiden kohdilla siitä tuli oikeastaan vain värimössöä. Myhkyröitä tein jalkapöytään vain kolme, ajattelin sen riittävän vastasyntyneen jalkaan. Tehdään sitten vaikka uudet kun jalka vähän kasvaa syksyä kohti, lankaa nimittäin jäi vielä pieni nuttunen kaappiin. Menekkiä en punninnut tällä(kään) kertaa. 
Mutta eikös ne olekin herttaiset. Mitä muuta sitä pienen jalkaan toivoisikaan, merinovilla lämmittää varmasti paremmin kuin peruslanka ja on myös todella pehmoisaa.

2 kommenttia:

  1. Juurikin tällaiset odottavat pöydällä vierailua tuttavaperheeseen joka on saanut poikavauvan. Kudoin lisäksi pienen pienet lapaset samalla menetelmällä.

    VastaaPoista