17.5.2016

Huivileikki

Jostakin syystä ennen lomaa tuli olo että haluan käydä kirjastossa. Alunperin menin sinne metsästämään Cookie A;n sukkakirjoja Tuin Kutomon Apinakalia varten joka käydää Raverlyssä. Kuitenkin jostain syystä käsityökirja hyllyn vieressä seisoessa tarttui käteen Veera Välimäen Huivileikki.

Ehkä minulla oli jonkinlainen aavistus siitä mitä tuleman pitää. Itselläni ei liiemmin ole huivilankoja, koska tämä huivi innostus on vasta alkanut. Pitkään Nurmilinnun ja Dodon jälkeen olen himoinnut tuota Madelinetoshia lisää, Kävikin tuuri, että äitini soitti seuraavana päivänä ja kertoi olevansa menossa jyväskylään. Eikun puhelin käteen ja soittamaan Titityyhyn ja varamaan pari vyyhtiä tuota uskomattoman pehmeää luxus lankaa. Valitsin itselleni nämä kaksi vyyhtiä, oikealla puolella olevan nimi on celadon ja vasemmalla oleva on citrus. Lanka on täydellisen pyöreää 100% superwash merinoa.  Oi kuinka ne soljuvat yhdessä. Siitä alkoikin kamala kirjan lärääminen ja ohjeiden etsiminen mitä näistä tekisi.

Veeran kirjasta osui yksi kaunis, mutta erikoinen ja erilainen huivi silmään. Pitkään pohdin osaanko edes käyttää kyseisen mallista huivia, mutta pian loin silmukat puikoille. Kyseessä on Veeran huivimalli Maasälpä. Huivi tehdään kolmesta kolmiosta ja neulotaan päästä päähän. Oikeastaan aika aivoton projekti jota on helppo tehdä telkkaria tuijotellessa. Ainut mitä kerroksilla täytyy muistaa on lisäykset ja kavennukset puikkojen päissä. Koko huivi neulotaan ainaoikein joten sekin tekee huivista helpon ja nopean neulottavan, 


Minulla oli 4mm 80cm pyöröpuikot joilla tikuttelin menemään. Värit sopivat todella kauniisti yhteen vaikka en oikein vielä tiedä onko tuo oranssi aivan mun juttu. Hassun ja erilaisen tästä huivista tekee tuo oranssi pätkä huivin lopussa. Eikä tästä oikein fiksua kuvaa saa aikaiseksi :D Raitakolmion sivusta siis poimitaan x määrä silmukoita ja neulotaan kavennuksilla kolmio huivin loppuun. Mulla taisi vain käydä moka ja tuo kolmio kapenee väärästä laidasta :D mutta eihän se käytössä näy :D

Ohje; Maasälpä
Lanka; Madelinetosh merino light
Puikot; 4mm pyöröt 80cm
Menekki; 160g

8 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis huivi! Ja mitkä värit! :) Itsellä on ollut samasta kirjasta mielessä Kerttu-huivi. Saa nähdä tarttuuko perjantaina mukaan huiviin langat, kun käyn Silmussa&Solmussa :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä kaunis huivi! Ja mitkä värit! :) Itsellä on ollut samasta kirjasta mielessä Kerttu-huivi. Saa nähdä tarttuuko perjantaina mukaan huiviin langat, kun käyn Silmussa&Solmussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) minä vielä hieman pyörittelen tätä kotona ja mietin että kuinka se istuisi parhaiten kaulaan :D on kaunis mutta aika veikeä :) oii kannattaa tehdä ehdottomasti se on kaunis se Kerttu :) minäkin tilasin taas silmu&solmusta lankaa ja tänään pitäisi postipaketti kolahtaa luukkuun :)

   Poista
  2. Oi! Toivottavasti esittelet täällä blogissa tai podcastissa, mitä tilasit :) Olis kiva nähdä :)

   Poista
  3. Tänään oli tarkoitus tehdä video mutta toisin kävi kun isäntä väki palasi kotiin liian aikaisin :D mutta huomenna sitten uusi yritys ;) langat tulee ehdottomasti esittelyyn :)

   Poista
  4. Hienoa, että aiot ne esitellä :) Ja hyväähän kannattaa odottaa ;D

   Poista