31.5.2016

Exploration Station huumaa!!!

En tiedä minkälainen hulluus on nyt iskenyt. Katsoessani lukuisia podcasteja olen ihaillut ihmisiä jotka osaavat neuloa myös englanniksi. Itse olen aina ollut sitä mieltä, ettei minusta ole siihen ja en osaisi kuitenkaan. Mikä siinä sitten oli niin vaikeaa kokeilla. Tartuin haasteeseen kun näin Tuin kutomon podcast jaksossa Laikalla aivan järkyttävän ihanan Stephen Westin suunnitteleman Exploration Station huivin. Kaikki ne värit ja niiden rytmit saivat minut hurmioon joten jo samana päivänä ostin huivin ohjeen itselleni. 


Olin aikaisemmin tilannut itselleni Dropsin Lace lankaa kolme 100g vyyhtiä. Lanka itsessään oli aivan liian ohutta. Kertoohan sen metri määräkin kun yhdessä 100g vyyhdissä on 800m lankaa. Niinpä kerin päättäväisesti jokaisen vyyhdin kahteen 50g kerään ja päätin tehdä huivin kaksinkertaisella langalla. Dropsin Lace on ihanan pehmeää ja ilmavaa lankaa, siinä on 70% baby alpakkaa ja 30% mulberry silkkiä. Se oikein hellii paljasta ihoa. Neljänneksi väriksi kaivoin kaappini kätköistä Cewecin Baby merinon. 

Itse keriminen ei kyllä ollut alkuun yhtään hauskaa puuhaa. Sain ensimmäisen vyyhdin niin pahasti sotkuun, että isäntä tarttui ohjaksiin ja päättäväisesti selvitti lankaa n.4h telkkaria katsellessa. Kuitenkin kun suurin urakka oli ohi sain ensimmäisen kosketuksen englannin kieliseen ohjeeseen ja uppoiduin aivan täysin Westin ihmeellisiin maailmaan. Ehkä eniten minua hämmästytti se, ettei huivi ollutkaan vaikeimmasta päästä, Siinä käytetään lyhennettyjä kerroksia, tupla langan kiertoja, kavennuksia, ja ehkä eniten jännittänyttä patenttineuletta. Löysin netistä todella kattavan suomi-englanti neulesanaston josta oli paljon apua. Stephen Westin ohje video myös auttoi todella paljon pääsemään alkuun. Lisäksi sain todella paljon Ravelryssa apua tiukkoihin paikkoihin joihin eivät aivoni vääntyneet. 

Rakastan tässä huivissa värien synfoniaa ja sitä kuinka ne soljuvat ja lopuksi yhdistyvät muodostaen aivan uusia värejä täydessä tasapainossa. Olen pitänyt itseäni aina todella huonona värien yhdistämisessä ja valitsemisessa, mutta tässä huivissa ne osuivat yhteen kuin täysi napakymppi. 


Huivin viimeistelee todella kaunis ja kevyt pitsireuna johon tehdään i-cord päättely. Hitusen aikaa meni tajutessa tekniikka ja oli ehkä hiukan työläs ja aikaa vievä kun silmukoita oli kertynyt loppuun jo huimat 475.

Päätin vielä pingottaa huivin vaikka kokoa olikin jo omasta takaa, sain kuitenkin näin aukaistua reunan pitsit. Huivi venyi kuitenkin sen aikana aivan valtaviin  mittoihin. Käteni eivät ylety edes huivin päästä toiseen pitelemään sitä kauniisti esillä. Kuitenkin toisaalta se on kätevä koska siihen pystyy kietoutumaan viileinä kesäiltoina ja pitämään kuin ponchoa ja talvella ei varmasti iske kurkku kipu kun kietaisen tämän kaulaan. Huivi on myös virheiden hautausmaa, yleensä olen todella itsekriittinen virheiden suhteen, mutta nyt päätin antaa olla. 


Jos joku tuntee piston sydämmessään ja haluaisi kokeilla mitä tahansa ohjetta oli se  englannin kielinen tai suomalainen jossa on uusia ja "pelottavia" juttuja. Niin ota se haaste rohkeana vastaan. Saatat yllättyä siitä kuinka taitava olet. <3 

Ohje; Exploration station
Lanka; drops lace kaksinkertaisena, Cewec baby merino
Puikot; 4mm, 80cm pyöröt
Menekki; apua ken tietää :D ? 8 kommenttia:

 1. Mä jo ihailinkin huiviasi podcastia katsoessani. Varmaan tarttis laittaa ToDo-listalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä :) on todella mukava ja hauska neulottava ! :)

   Poista
 2. Kaunis siitä tuli. (: Sais varmaan hienoja kuvia syreenien kanssa, on semmoiset sävyt. ;) Hienoja kuvia kyllä nytkin! Ja isot huivit on parhautta. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olisin halunnut myös noiden kukkien kanssa parempia kuvia mutta kun ei pysty itse olemaan mallina ja kuvaamaan :D mun mies kuvaa niin yritän olla sille hellä ;D

   Poista
 3. On se kyllä hieno! Ja ihanat kuvat, erityisesti tuo viimeinen. Siihen kiteytyvät huivin ihanuus ja neulojan onnellisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) rakastan tätä kyllä itsekin pakko on se myöntää :)

   Poista
 4. Tulipa kaunis ja iso! Täytyy varmaan ottaa itsekin puikoille viimeistään syksymmällä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D siitä tuli kyllä valtava :D ehdottomasti kannattaa on kyllä tosi kaunis malli :)

   Poista