9.5.2016

Viehkeät Hovineidot

Tiina Kuun suunnittelemat Hovineidot ovat olleet kauan mielessä ja neule jonossa. Sain viimein aloitettua sukkia Huhtikuun lopussa. Langaksi valikoitui 7-veikan vaaleansininen joka on ollut lempivärini jo jonkun tovin. Värin palatessa kevään 2016 värikarttaan oli minun hankittava sitä noh, ainakin nyt tämän yhden kerän verran. 

Hovineidot ovat todella kauniit, ja helpot tehdä. Simppelit kierretyt silmukat ja kahden silmukan palmikonkierrot ( vai onko se yhden silmukan palmikonkierto, ken tietää ? ) muodostavat kauniin ja simppelin kuvion sukan varteen. Hieman kuin jalassa roikkuisi medaljonkeja :) 

Suunnittelijalla ollut ajatus sukkien takana oli näyttää, että myös paksusta langasta saa herkkiä ja "siroja" sukkia aikaiseksi. 

Ohjeessa on siis paksulle ja keskipaksulle langalle omat kaavionsa. Paksuna lankana käy mm. 7-veikka ja keskipaksuna Nalle. 


Myös sukkien taakse tehdään kaunis medaljonkinen kuvio josta jatketaan vahvistettuun kantapäähän. Kantapää oli minulle aivan uusi, ei perinteinen laatikkomalli vaan kaunis ja pyöreä. Pyöreä kantapää istui paljon paremmin jalkaan, eikä kantapään alle jäänyt ärsyttävää paksua möhkälettä niin kuin laatikkomallissa. 

Sukka ohjeen kaaviot olivat taas minun mieleeni eli ihanan isolla ja siristely jäi sikseen. Sekä toistuva kaava ja jatkumo kuviossa jäi aika nopeasti mieleen. Jos kaipaa kaunista, mutta helppoa sukkaa telkkaria katsoessa suosittelen kyllä tätä mallia :) 

Ohje; Hovineidot
Lanka; 7-veikka vaaleansininen
Puikot; 3,5mm
Menekki; 
Sukat olivat myös minun Must Knit 2016  listalla joten sieltäkin on taas yksi prjoketi nujerrettu kun uusia tuppaa tulemaan kovaa vauhtia lisää :) 

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat ja kaunis hempeä väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) väri sopii kyllä mielestäni hyvin tuohon malliin :)

   Poista
 2. Kyllä joutuu hovineidot to do-listalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannatan ajatusta :) on kauniit ja helpot tehdä :) !!!

   Poista