25.5.2016

Moto Haalari

Ravelryyn liityttyäni olen löytänyt aivan toisenlaisen neulonta maailman. Loputtoman määrän ihania ohjeita ja ihmisiä. Yksi heistä eli Sanni Koivumäki on suunnitellut valtavan ihanan ja helpon vauvahaalarin ja en vain voinut olla kokeilematta taipuuko minunkin taitoni kokonaiseen vaatekappaleeseen :D

Mtoto Overalls eli toisin sanoen Moto Haalari on aivan uskomattoman helppo ja mukava tehdä. ohje on niin selkeä lukuinen ettei minun tarvinnut kertaakaan jäädä pohtimaan mitä ohjeessa tarkoitettiin tai kuinka joku kohta tehdään. Kaikenlisäksi se on ilmainen ravelryssä.


Langoiksi minulle valikoitui Cewecin Salida joka on 25% polyamidia ja 75% Superwash villaa. Aluksi hieman pohdiskelin langan sopivuutta vauvalle tehtyyn vaatteeseen, mutta niin kuin useimmat langat joissa on polyamidia niin tämä ei kutita, eikä ole tavattoman karheaa. Haalaria ei myöskään pidetä täysin ihoa vasten. Värit saivat minut muutenkin jotenkin hurmioon.

Ohjeessa on monta eri kokoa, itse tein pienimmän koon eli haalari on n. 60cm pitkä. Voi kuinka se näyttää niin pienelle. Kuinka sinne voi joku ihmislapsi mahtua :D


Varmaan tarkkasilmäisimmät huomaavat että langan kuviointi ei mene samalla tavalla laisinkaan lahkeissa. Olen tosiaan sitä koulukuntaa joka tykkää antaa langan mennä niin kuin sen kuuluu, enkä koskaan kohdista värejä tai raitoja yhteen. Tällöin lopputulos on hauskempi ja jännittävämpi ja se saa neulomaan vielä nopeampaa.

Koska itselläni ei ole lapsia, en tiedä kenelle haalari tulee, onko saaja tyttö vai poika valitsin napeiksi ihanat tumman ruskeat nallekarhut.

Ohje; Mtoto Overalls
Lanka; Cewec Salida
Puikot; Addin 40cm. 2mm pyöröt
Menekki; 64g

5 kommenttia:

 1. Mä oon miettiny tuon saman haalarin kutomista, siskontytär saa vauvan niin käyttäjäkin löytyisi jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihan ehdottomasti tehdä :) on todella helppo ja kaunis ! :)

   Poista
 2. Hei, aloitin tekemään tätä ja nyt takapuolen kohdalla tehdään hiukan lisää tilaa vaipalle, joten kysyisinkin, kun ohjeessä käsketään nostamaan takaosan 1.silmukka neulomatta nurin ja jatkamaan näitä lyhennettyjä kierroksia. Nostanko normaalisti nurin kuten sukan kantalapussa vaiko kuten esim. Tiimalasikantapään lyhennetyillä kierroksilla (tulee ikäänkuin kasi silmukkaa)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips :) minä nostin ihan samalla tavalla nurin kuin sukan kantalapussa :) eli sillein normaalisti :)

   Poista
  2. Kiitos, näin mä tein, mutta aloin sitten epäilemään itseäni :D

   Poista