30.9.2016

Vauvan villatakki

Vihdoin ajattelin rikkoa pitkän blogi hiljaisuuden ja kirjoitella töistä joita sen aikana on valmistunut. Kesän aikana on tapahtunut todella paljon ja aika suuria muutoksia myös elämän saralla. Videoiden kuvaukset ja sesonki aika töissä tekivät sen että aika ei kerta kaikkiaan riittänyt kaikkeen.

Lyhyesti ja ytimekkäästi kertoen tein kesälomalla päätöksen jota en ole vielä katunut ja tuskin kadun koskaan. Aloitin Artesaani koulun Mikkelin Esedulla ja jäin työelämästä pois, jos ei lasketa siis muutamia viikonloppuja kuussa. Aikaa on ehkä vähän vähemmän kuin töissä ollessa mutta päivät menee koulussa tehden käsitöitä joten en valita vaan olen todella onnellinen. 

Mutta nyt itse asiaan. :D

Sain kuulla viime keväänä että ystäväni saa vauvan. Neuloinkin vauvalle Mtoto haalarin jonka voit käydä kurkkaamassa täältä. Vauvan synnyttyä ystäväni kertoi, ettei tulokas ollutkaan pienimmästä päästä vaan "todella" suuri ja totesin, ettei tuo suloinen haalari mahdu tälle pienelle ihmisen alulle päälle :D 

Syksy alkaa kuitenkin tulemaan ja vanhassa maalaistalossa tietysti pieni viima aina puhaltaa. Päätin tarttua puikkoihin ja neuloa vauvalle villapaidan, Ohjeeksi valitsin ravelrystä Puerperium Cardiganin.


Ohje oli todella helppo vaikka oli englannin kielinen. Paita oli nopea neuloa ja vaivaton, se neulottiin tasona tehden aina raglan lisäykset. Kun ottaa huomioo että tämä oli ensimmäinen villapaita jonka olen koskaan neulonut ei voi olla kuin tyytyväinen. 

Langoiksi valitsin jämälaatikosta itse värjätyn nallen ja kotikullan pehmoisen. Alkuun mietin jääkö paita kutittamaan nallen takia mutta kotikullan lanka tasoittaa ihanasti ja lopputuloksesta tuli todella pehmeä ja lämmin. 


Ainut asia mihin en ole tyytyväinen on nappien sijoittelu takissa, mutta yritin poistaa sitä murhetta ostamalla takkiin ihanat vaaleansiniset wolkkari napit. 


1 kommentti: