9.2.2016

Turkoosit Polvisukat

Polvisukat ja varsinkin kirjoneule polvisukat taitavat olla nyt pop ja in. Anelmaiset ovat varmasti inspiroineet tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa toteuttamaan mitä kauneimpia luomuksia eri värein ja kuvioin. Varmasti myöskin ennen kirjoneuletta inhonneet ja sitä vältelleet ovat löytäneet itsestään sisäisen kirjoneuleiden taitajan :) 

Tälläkin kertaa puikoille pääsi siis turkoosit polvisukat. Malli on sama kuin aikaisemmin julkaistuissa polvisukissa muutamaa poikkeusta huomioon ottamatta. Nämä olivat siis reippaasti helpommat ja nopeammat tehdä. Olihan minulla jo valmiina miltein tarkka ja yksityiskohtainen suunnitelma. 


Sukissa vuorottelevat  kerrosrivi nousu, kukkaraita, vinoraidat ja turkoosilla tehdyt raidat. Aloituksessa minulla oli 80s ja sukat ovat n.40-42cm paksuiselle pohkeelle. 

Lankoina käytin tuttuun tapaan 7-veljestä turkoosia, sinistä raitaa ja kirkkaan valkoista. Tällä kertaa olin viisaampi ja neuloin siniset helmet suoraan silmukkaan. Käytössä oli 6mm lasihelmet, 

Vaikeinta minusta näissä sukissa on itse kukkien virkkaus ja niiden ompelu. Voi hyvänen sentään, en todellakaan ole mikään näpertelijä ja inhoan ompelua. Kyllä, sain ommella kukat 4 kertaa kiinni ennen kuin ne osuivat samoille kohdille. Vaikka kuinka laskin ja katsoin oikeat kohdat onnistuivat ne aina hyppäämään sukan varteen miten sattuu. 

Ostin vielä paikallisesta ompelukaupasta kaksi metriä pitsi nauhaa ja pujottelin ne sukan varteen ja kiedoin rusetille :) Kyllä sukat ovat kuitenkin kaiken vaivan arvoiset :)

Lanka; 7-veljestä
Koko; 40
Pohkeen paksuin kohta; 40-42cm
puikot: knit pro cubics
Helmet; 6mm lasihelmi

3 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Haaveilen anelmaisen tapaisista sukista itselleni vaan paksupohkeisena ne on ohjeen mukaan tehtynä liian piukat. Kiva nähdä isommalla aloitus silmukkamäärällä valmistuneet sukat. Onko tuossa jokin jaollinen tietyllä silmukkamäärällö, kun olet kuviota valinnut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti =} ! Minulla on myös itselläni sen verta "paksu" pohje ettei perus polvisukkien ohjeella lukien myös anelmaiset mahdu jalkaan, ainakaan kunnolla :) näissä sukissa esiintyvät kuviot ovat jaollisia, 5,6, 2 ja 4:llä :) kavennukset teen ja sovitan niin että niiden jälkeen tulevat kuviot menevät tasan silmukka määrän kanssa. :} olen siitä vähän hassu neuloja että en oikeastaan koskaan seuraa kaavaa vaan tekiessä mietin mitä seuraavaksi :) nilkassa näissä sukissa oli 12s / puikko mutta oli aika tiukka tuon kukkarivin takia eli 13-14s / puikko olisi sopiva :) toivottavasti vastauksesta oli jotain hyötyä :)

   Poista
 2. Onhan saatavana ohuille langoilla ja maijalangalle myös anelmaiset

  VastaaPoista