24.2.2016

Nipsu lapaset

Nyt oli kyllä haastetta kerrakseen. Lupasin tehdä tutulle nipsu lapaset ja ajattelin että kyllä homma hoituu käden kääntäessä. Noh ei se mennytkään ihan kuin strömsössä ja aikaakin kului. 

Nipsu lapasten kaavion löysin googlettamalla ja ilmeisesti alkuperäinen idea on lähtöisin Kardemumman talo blogista

Langoiksi valikoitui yllätys yllätys 7-veikan suklaanruskea ja sinapin ruskea. Meidän työpaikalla kun oli vielä noita vanhoja värejä saatavilla onneksi! 

Aikani mietin kuinka saisin pitkät langanjuoksut nätisti lapaseen ja päätin tehdä pilkkuja niin kuin kardemumman talon lapasissakin on. Kuitenkaan pilkut eivät olleet nipsun kaaviossa vaan piirsin siis koko hässäkän suoraan paperille ja suunnittelin pilkkujen paikat valmiiksi. En vain osaa tehdä niin että neuloessa niitä roiskin minne sattuu koska tuskinpa saisin parista identtistä, :) Kämmenpuoli on tehty myös pilkuin. 

Lisäksi pään vaivaa aiheutti jälkikäteen tehtävät kädet ja naama. Pakko sanoa tässä kohti, että pikku juttujen näpertely ei ole ollenkaan minun lempi puuhaa. Käytin siis paksua ompelulankaa jolla tein pistos kerrallaan ääriviivat. Eipä niistäkään sitten tullut identtisiä lapasten välillä, mutta ihan tyytyväinen olen silti :) Silmiksi ompelin 4mm ruskeat helmet. 

Lanka; 7-veljestä
Puikot; 3,5mm koivut
silmät; 4mm lasihelmet

Minusta on ihanaa ottaa haasteita ja huomata kuinka kehittyy, niin kärsivällisyys kun taidotkin. Pakko sanoa kuitenkin, että vaikka lapaset eivät välttämättä ole täysin virheettömät kirjailujen osalta, niin pakko olla ylpeä kuitenkin itsestäni. 

2 kommenttia:

  1. Noin suloisia lapasia en oo kyllä vähään aikaan nähnyt, Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kovasti :) tämä nipsu kuvio oli aika haastava ja varsinkin käsien ja naaman kirjailu päälle. Mutta ihan söpöt niistä tuli :) ! Ja kiitos kovasti kun liityin lukijaksi, toivottavasti viihdyt :) <3 tulen varmasti aurinkokujalle vierailulle :)

      Poista