29.2.2016

Anelmaisten jalanjäljissä

Nyt on muuten ollut oikea polvisukkien ja kirjoneuleiden kuukausi. On siis hyvä kruunata kuukauden loppu melkein Anelmaisilla :) 

Langoiksi sukkiin valikoitui jo ennenkin polvisukissa  nähty 7-veljestä kobra klik, musta, valkoinen ja harmaa. Moni varmaan ihmettelee miksi käytän aina, pelkästään ja usein 7-veljestä lankoja. Kyllä minulla kaappien kätköissä on muutakin, mm silkkisekoitetta, babymerinoa ja erilaisia sukkalankoja. Mutta tämä meidän kylä on niin pieni, ja kun tarve tulee nopeasti saada peruskestävää sukkalankaa varsinkin yksivärisenä on melkeinpä 7-veikka ainut vaihtoehto, ( Tässä kohtaa voi kuulla huokauksen kuinka haaveilen omasta pienestä lankakaupasta <3 ) Mutta se siitä :) 

Näissä on siis käytetty Novitan sukkalehdessä olevien Anelmaisten ohjeessa olevia kirjoneule kuvioita osittain ja sattuman varaisessa järjestyksessä. Täytyy kyllä sanoa, että Anelmaisten ohje on todella helppo. Varsinkin  kirjoneule kaaviot, niissä ei ole pitkiä langanjuoksuja ja kuviot ovat selkeitä. Uskaltaisin siis sanoa, että vähemmän kirjoneuleita tehnytkin osaa varmasti neuloa itselleen Anelmaiset. 


Koko; 38
Puikot; Cubicks 4mm
Lanka; 7-veljestä

Aloittaessa minulla oli 85s ja kaventelin niitä oman silmän ja tuntuman mukaan, eli en noudattanut niissä mitään ohjetta. Uskon enemmän mittanauhaan kuin paperilla oleviin sanoihin :D 
Ennen nilkkaa neuloin vielä kolmisen kerrosta valepalmikkoa joka tuo sukkaan muotoja ja tarvittaessa joustaa nilkan kohdalta jolloin sukka on helpompi saada jalkaan. Nilkan kohdalla minulla oli siis 15s ja kavensin kantalappuun silmukat 14s/puikko

Olen muutenkin sellainen neuloja joka soveltaa todella paljon ja niin nämäkin eteni kuvio kerrallaan ilman sen ihmeempiä suunnitelmia :)  Nyt kuitenkin saa nämä kirjoneuleet jäädä ihan vähäksi aikaa ja keskitytään seuraavaksi vähän enemmän selkeisiin, klassisiin linjoihin sekä kuvioihin  ja rauhallisiin väreihin =) 

1 kommentti:

  1. Tyylikkäät Anelmaiset! Olen eri versioita viime aikoina katsellut, kun tein ekat Anelmaiseni.

    VastaaPoista