17.10.2015

Helpot ja nopeat tähti kämmekkäät

Meillä oli tiedossa viikonloppuna 
reissu mökille. Tajusin muutamaa päivää aikaisemmin, että minultahan puuttui sormien lämmikeet, ei ollut kaapissa lapasia, ei kämmekkäitä. Joku ne aina kesä aikaan sieltä kaappien ja korien pohjilta syö. :D

Ajatus siis lähti siitä, että nopeasti oli saatava jotain lämmintä käsille.


Kuitenkaan aivan perus kämmekäitä en halunnut ja aikaa ei ollut rajattomasti keksiä vaikeita ja monimutkaisia kuvioita.Helmineuleella tehty tähti kuvio oli helppo ja nopea toteuttaa. Ohjehan tuli sitten siinä neulonnan sivussa kuin itsestään. Tähti kuvio on bongattu neulemallien käsikirjasta ja sitä on muokattu pikkuriikkisesti ennen tänne laittamista. kämmekkäiden malli ja ohje on muuten aivan omaa tuotosta vaikka ei siihen kyllä kamalasti mielikuvitusta tarvittu :)


Lankana toimi Saimaa sukista ylijäämäät kerän loput 7-veljeksen harmaasta, eli sain hiukan jämiäkin tuhlattua eikä mennyt rahaa uusiin lankakeriin. Langan menekkiä en tosiaan pysty nyt täältä metsän keskeltä punnitsemaan, mutta tehdään se kun päästään kotiin.
                                           Ohje tähti kämmekkäät

Lanka; 7-Veljestä
Väri; 047
Puikot; Knit pro 15cm, 3,5mm koivu


Luo 48s ja jaa silmukat neljälle puikolle.

Aloita joustinneule ja jatka kunnes työ on 6cm pitkä.

Tämän jälkeen jatka sileää neuletta ja 5:llä kerroksella aloita tähti neule (24s) ja neulo sitä puikoilla 2 ja 3 seuraavasti;


Musta pallo tarkoittaa nurjaa silmukkaa ja tyhjä ruutu oikeaa silmukkaa


Oikean käden kämmekäs;
Vasemman käden kämmekäs;

Kun olet menossa kuvion kerroksella 23 niin jätä peukalolle reikä seuraavasti;


Oikea käsi;  neulo tähti kuvion jälkeen 4:ltä puikolta ensin 4o, sitten eriväriselle/erilliselle langalle 4o ja jatka taas kynsikkään omalla langalla ja neulo puikon viimeiset 4s oikein ja jatka normaalisti


Vasen käsi; neulo ennen tähti kuviota 1:ltä puikolta 4o, sitten erisvärisellä/erilliselle langalle 4o ja jatka taas kynsikkään omalla langalla ja neulo puikon viimeiset 4s oikein ja jatka normaalisti


Jatka kuvio loppuun.


Kuvion jälkeen jatka vielä sileää neuletta 5kerrosta jonka jälkeen neulo vielä 3 kerrosta helmineuletta ja päättele silmukat.


Ota peukalon "apulanka" pois ja nosta silmukat puikoille, neulo 8 kerrosta sileää neuletta ja päättele

silmukat.

Päättele langat ja sujauta käsiin :)
Ohje on aivan ensimmäiseni, joten sanothan jos löydät virheitä tai on muuta huomautettavaa. Yritin kuitenkin tehdä siitä mahdollisimman helpon myös niille joilla on hiukan vähemmän kokemusta neulomisesta, mutta kun tässä monta tuntia on tuijottanut koneen ruutua ja kirjoitellut niin menee silmät ja ajatukset aivan sekaisin :)
Mukavasti ainakin täällä mökillä ovat kämmekkäät lämmittäneet ja varmasti tulee tarpeeseen kaupungissa myös. 

8 kommenttia:

 1. Hep! Minulla tämä neulontaohjeesi juuri työnalla. Oikean käden kämmekäs puolivälissä menossa :) ja ohje vaikuttaa hyvältä! Kiitos siis tästä :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla :) toivottavasti ohje on yhtä selkeä loppuun asti ja kämmekkäistäsi tulee kauniit ! Nyt rupesi ihan omatunto soimaamaan kun en ole blogia päivittänyt pitkiin aikoihin :)

  VastaaPoista
 3. MOI, AIVAN IHASTUTTAVAN OLOINEN OHJE. OSAAN SULJETTUA NEULETTA, MUTTEN OSAA SITÄ PEUKALON KOHTAA. OHJE VOIS OLLA EHKÄ MYÖS KAKSIVÄRINEN? KIITOS.

  VastaaPoista
 4. Aloittamassa juuri 15-vuotiaalle lapsenlapselleni. Toivottavasti osaan.

  VastaaPoista
 5. Olen tehnyt pojantytölle kämmekkäät.Ohje oli helppo.Kaipaisin pienen tytön lapasen ohjetta,jossa olis tuo tähtikuvio. Koko noin 130

  VastaaPoista
 6. Tein ohjeen mukaan paitsi kudoin nelosen puikoilla kuten aina kudon 7 veljestä, tuli pikkusormen päähän asti 😁

  VastaaPoista
 7. montakohan silmukkaa peukaloon tulee ,jouduin purkamaan kun tuli ahdas 4 silmukkaa apulankaan (tein 5 ja noukin tyvestä että tuli 16 s kaikkiaan.)

  VastaaPoista
 8. kivat ja nätit tuli pienen miettimisen peukalo probleeman jälkeen anonyymi jatkaa tässä kun en osannut.muuta.

  VastaaPoista