9.10.2015

Armknitting/käsivarsi neulonta huivi novitan pehmosta

Tutustuin Armknittingiin eli käsivarsi neulontaan reilu kuukausi sitten, kun ostin tokmannilta novitan pehmo lankaa. Koko käsite oli minulle aivan vieras ja pakko oli lähteä googlettamaan mistä on kyse.


Harmikseni en meinannut löytää suomenkielisiä sivustoja/blogeja joissa olisi kerrottu tekniikasta.
Kuitenkaan novita ei tuottanut pettymystä tälläkään kertaa vaan löysin sivuilta todella hyvä video ohjeen ja myös kuvalliset ohjeet. Sinne pääset tästä klik.

Huivin teon helppous ja nopeus yllätti täysin. Siihen ei mennyt kuin muutama tunti aikaa. Mikä on sinänsä hyvä koska kun sinulla on silmukat molemmissa käsissä rajoittaa se teon aikana monia arkipäiväisiä asioita, kuten kahvin juontia tai vessassa käyntiä.

Kannattaa siis varata jokin esine mihin voit laittaa silmukat halutessasi lepäämään. Minulla siihen tarkoitukseen toimi 0,5l limppari pullo.

Tekniikkaa voisin suositella myös niille jotka eivät ole koskaan neuloneet tai tehneet käsitöitä ja haluaisivat itselleen ihanan muhkean ja pehmeän huivin talven kylmille pakkasille.

Langaksi käy mikä tahansa jonka puikkosuositus on 7:stä ylös päin. Novitan ohjeen mukaan riittäisi yksi kerä, mutta itse tein kahdesta kerästä yhtäaikaa eli kaksinkertaisena. Lankamenekki oli vähän alle 400g.

Lanka; Novitan Pehmo
Tekniikka; Armknitting
Menekki; 350-400g

2 kommenttia: