12.10.2015

Saimaa

Ostin novitan Sukkalehden oikeastaan vaan heräte ostoksena, eikä oikein mikään malli loppujen lopuksi tuntunut vetävän puoleensa. 

Kun olin saanut muutamat tilaustyöt alta pois heräsi ajatus pitkä vartisista sukista kenkiin talveksi ja suoraan lehden kannessa oli malli nimeltä Saimaa. 

Kuvan perusteella en saanut oikeastaan minkäänlaista fiilistä kyseisestä mallista.
 Tiedätte varmaan sen tunteen kun löydätte jonkun ihanan mallin ja sormet eivät  malta olla paikoillaan ja joka paikkaa kutkuttaa ja tulee mahdoton himo saada kyseinen työ pian pois puikoilta. 
Noh minulle sitä tunnetta ei tullut, lähinnä ajattelin että noh neulotaan sitten lämpimät "saapassukat". 


Jos kuva ei antanut sitä fiilistä ja koukuttavaa tunnetta, ohje teki sen. Se oli tarpeeksi vaativa lukemisen kannalta , että täytyi muutaman kerran kääntyä voivissa ( voihan villasukka ryhmässä ) viisaampien puoleen. Lisäksi se oli mielenkiintoinen. 

Jo resorissa alkavat palmikot, ja sen jatkuvuus ja sulavuus muuhun sukkaan. Oli vain pakko nähdä miten se jatkuu.  

Aikaa meni noin viikon verran ja monen monta kertaa on purettu ja aloitettu alusta, palmikon kierrot tekivät kyllä sen selväksi, ettei purkaminen virheen vuoksi ollut kerros kerrallaan ihan lasten leikkiä. 

Kiilakavennuksiin jouduin tekemään omia muutoksia, mutta se ei paljoa kyllä sukkaa erilaiseksi muuttanut. 

Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen ja varmasti kengissä lämmittää :)

Lanka; 7-veljestä 
Väri; 047
Menekki; vähän alle 200g
Puikot; knit pro 15cm 3,5mm koivu
Koko; 38


10 kommenttia:

 1. Upeat sukat! Kehtaa kyllä käyttää muuallakin kuin saappaissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ! :) yllätyin myös itse kuinka niistä loppujen lopuksi tulikin ihan kauniit sukat, vaikka lehden kannessa ja vieläpä mallia aloitellessa ei oikein napannut :)

   Poista
  2. Pakko vielä kiittää Juulia kommentistasi piristi niin kovin työ iltaa ! :)

   Poista
  3. Kiva jos piristi, sehän se kommentin tarkoitus parhaimmillaan on :) itse asiassa nämä sukat nähtyäni joutui itsekin klikkailla sukkalehden tilaukseen nyt illalla, toivottavasti pääsee parin päivän päästä aloittamaan omaa versiota :)

   Poista
  4. Kiva jos piristi, sehän se kommentin tarkoitus parhaimmillaan on :) itse asiassa nämä sukat nähtyäni joutui itsekin klikkailla sukkalehden tilaukseen nyt illalla, toivottavasti pääsee parin päivän päästä aloittamaan omaa versiota :)

   Poista
  5. Kiva jos piristi, sehän se kommentin tarkoitus parhaimmillaan on :) itse asiassa nämä sukat nähtyäni joutui itsekin klikkailla sukkalehden tilaukseen nyt illalla, toivottavasti pääsee parin päivän päästä aloittamaan omaa versiota :)

   Poista
  6. Ihan mahtavaa että oon saanut jonkun innostumaan myös :) !! Toivottavasti saat lehden pian ja pääset aloittamaan ! :)

   Poista
 2. Ihanat sukat! Toi harmaa on kyllä villasukan paras väri, se on niin kodikas. Jännä miten usein käy niin että sivuuttaa jonkun mallin, mutta kun näkee sen sitten jonkun tekemänä ja lukee siitä, niin innostuu. En lehden kuvassa edes huomannut että palmikot alkaa jo resorissa, hurjan kiva yksityiskohta tuokin. Täytyypäs selata tarkemmin silmin vielä koko lehti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana :) ! Tämä on ehkä yksi parhaista väreistä. Jotenkin nykyään kaikkien kirkkaiden värien keskeltä minuun vetoaa eniten maanläheiset värit neuleissa, niitä kun on helppo yhdistää myös vaatteisiin :)

   Minusta lehdessä näistä sukista oli aika huono kuva ja se ei tehnyt oikeutta mallille, kuitenkin puikoilla se muotoutui todella kauniiksi :) kannattaa selata uudelleen löytää joka kerta uusia juttuja ;) !
   Tykkäsin kovasti myös niistä hallayö sukista :)

   Poista
  2. Se on taas tämä aika vuodesta kun sukkaa pukkaa. Ostin Pirjo Iivosen Unelmien silmukat -kirjan, sekin täynnä toinen toistaan ihanampia malleja. Nyt on enää valinnanvaikeus aloittamisen suhteen. :)

   Poista