31.3.2016

Nuku nuku nurmilintu.....

Olen yrittänyt kovasti säästää tätä postausta ensi viikkon mutten vain malta enää. 
Kun olin saanut elämäni ensimmäisen  kolmiohuivin neulottua halusin lisää, lisää ihania ja kauniita huiveja. Olen aina ollut vannoutunut sukkien neuloja, mutta taitojen ja uskon itseensä kasvaessa kaipaa haasteita ja uusia juttuja. Joten uppouduin googlen ihmeelliseen maailmaan viime viikon keskiviikkona. 



Moni saattaa arvata jo yllä olevasta kuvasta mikä oli huivimalli on kyseessä. No sehän on  Heidi Alanderin Nurmilintu . En voi kylliksikään ylistää sitä nerokkuutta ja upeutta jota tässä huivissa on tai kaiken lisäksi Heidin neroutta suunnitella ja toteutta uskomattoman upeita huivimalleja. Monihan on jo kerennyt parin vuoden aikana kyseisen huivin neulomaan.. Nähtävästi tulen aina näissä "trendeissä" jälkijunassa :D mutta parempi nyt kuin ei koskaan.



Tässä huivissa voi hyvästellä melkein kokonaan nurjat silmukat joka on jo itsessään taivaallisen huojentavaa, ( en pidä nimittäin nurjan neulomisesta sitten yhtään ) Lisäksi huivi on malliltaan sellainen että puikoille ei kerry kerrallaan äärettömiä määriä silmukoita. Sen  ohje on kirjoitettu todella yksinkertaisesti ja pitsikaaviot ovat isoja ja selkeitä. Tämä vain on helppo ja simppeli tehdä :)

Ohjeessa oleva lankakin on täysi napakymppi, Madelinetosh tosh merino light on äärettömän pehmeää ja ihana neuloa. En voi kylliksi sitäkään ylistää ja kehua. Aluksi säikähdin langan hintaa ja kauhistelin sitä silmät pyöreinä. En pidä lankaa kuitenkaan näin neulomis kokemuksen jälkeen kalliina vaan voisin ostaa sitä lisääkin ja hymyilemällä maksan tuon 29,0€ yhdestä 100g vyyhdistä :) 


Tuo yksi 100g vyyhti lankaa riitti huiviin, Meni kyllä jo loppu ajasta jännityksen puolelle koska lankaa jäi jäljelle tulitikkuaskin kokoinen nöttönen, mikä on toisaalta hyvä koska tälläistä lankaa ei vaan halua kaapin nurkkaan seisomaan  :) ( mikähän siinä on kun lanka alkaa loppua niin neulonta tahti kovenee :D )  Huivin tekemiseen meni 4päivää pingotuksineen. Joten nopeastihan se valmistui. Huivi oli myös minun Must Knit 2016 listalla joten nyt sekin on yhtä työtä lyhyempi.

Ohje; Nurmilintu
Lanka; Tosh merino light
Väri; Undergrowht
Puikot; 4mm pyöröt 80cm
Menekki; 98g
Minun Nurmilintuni valmistui juuri  hyvissä ajoin, koska Heidiltä tuli uusi huivimalli Dodo joka pääsi samontein puikoille :) Hei ja Tuin kutomon ryhmässä ravelryssä alkoi Dodo Kali johon lähdin itsekin mukaan <3

6 kommenttia:

  1. Kaunis Nurmilintu! Ja tuo Dodo onkin ihan uusi tuttavuus mulle, täytyy tutustua tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kyllä tämä huivimalli on Kaiken kehun ansainnut :) tuo dodo on aivan ihana ja myös yhtä helppo ja selkeä kuin tämä nurmilintu :)

      Poista
  2. Tää on kyllä ihana malli. (: Tein itse ekana huivikokeiluna viime kesänä! Helppo ja kaunis. Pitäis vaan löytää itselle sopiva lanka, että voisi itse käyttää myöskin. Kutittaa nuo monet niin auttamattomasti... Näitä kalliimpia lankoja en ole vielä raaskinut ostella mutta joku kerta vielä kokeilen. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nurmilinnulla on varmaan paljon faneja :) ! Aluksi yritin itsekin korvata ohjeen langan muulla kun se tuntui kalliilta. Mutta kun sain sen langan tähän kätösiin niin ei tuntunut pahalta maksaa siitä pyydettyä hintaa :) tämä oli minullakin ensimmäinen kerta kun raaskin ostaa normaalia kalliimpaa :)

      Poista